Bond Concepts verbindt bedrijven

Het Bond Concepts gevoel: onderstaand artikel van BN DeStem en AD Breda geeft een duidelijk beeld van onze kantoorcomplexen en het idee erachter. Het interview met Maurice Vermeulen, bedenker en commercieel manager van Bond Concepts, biedt een kijkje in de keuken van de locaties en de gevestigde bedrijven.

De naam doet denken aan de fameuze geheim agent 007, die zich vaak voorstelde met de zin: ‘De naam is Bond, James Bond’. En inderdaad is Bond Concepts een knipoog naar James Bond, zegt Maurice Vermeulen. “Maar het slaat vooral op binden en verbinden, want dat willen we met dit concept.”

Dat verbinden gebeurt in kantoorcomplexen waar bedrijven - van klein tot groot - elkaar tegenkomen. In Breda zijn nu drie Bond-gebouwen. Inmiddels is ook een pand in Eindhoven gekocht en wordt actief gekeken naar Den Bosch en Rotterdam.

De complexen hangen onder de paraplu van Bond Concepts, een investeringsmaatschappij van ondernemer Alexander Oet. De bedenker van het concept is Maurice Vermeulen, tevens bedrijfsmakelaar in Breda. Hij regelt ook de verhuur van de ruimtes voor de Bond-gebouwen.

Bond Park: het voormalige Esso-gebouw

Het bekendste en meest in het oog springende complex is het Bond Park (18.000 m2) aan de Graaf Engelbertlaan. Dat ontstond in 2015, toen daar het voormalige Esso-gebouw getransformeerd werd tot verzamelgebouw. Esso bleef een groot deel huren van het iconische gebouw. Maar er kwamen diverse ondernemingen bij, zoals Janssen (farmacie) en Zeiss (optische sytemen). In totaal zitten er circa vijftig bedrijven. “Daar zitten we helemaal vol,” aldus Vermeulen.

In het centrum kwam vervolgens Bond City Center (circa 4.000 m2) tot stand, op de hoek van het Stationsplein en Willemstraat. PostNL, dat al in het gebouw zat, bleef daar gevestigd. De rest werd verhuurd aan andere bedrijven, waaronder online-marketingbureau Enorm en het financiële bedrijf Check6.

Meer informatie over Bond Park

Glazen atrium

De derde aanwinst was begin 2018 Bond Towers: drie kantoorgebouwen op de hoek van de Claudius Prinsenlaan en de zuidelijke rondweg. Die kregen daartoe een make-over, die deze week wordt afgerond. Opvallend is het nieuwe metershoge glazen atrium dat twee van de drie gebouwen verbindt. Er staan houten tafels, kleurige zitjes en er is een open bar in het midden waar eten en drinken verkocht wordt. Op een een groot scherm tegen een groene wand prijken de letters ‘Bond Lunch Café’.

Sociaal hart

“De gebouwen mistten samenhang. Met dit atrium hebben we er een sociaal hart aan toegevoegd. Het personeel van de bedrijven kan hier iets komen eten en drinken. Zo kunnen bedrijven ook elkaar ontmoeten. En een van de bedrijven heeft hier al de kerstborrel gepland. Ik geloof zelfs dat ze het grote scherm willen gebruiken voor karaoke,” lacht Vermeulen.

Toen Bond Towers (14.000 m2) vorig jaar werd gekocht zaten er vier bedrijven: Regus (verhuur kantoorrruimtes), PUUR Advocaten, Catom (handel in brandstoffen) en de bank BNY Mellon. Meer dan tweede derde van de ruimtes stond leeg.

Tachtig procent verhuurd

Inmiddels zijn er ruim vijftien bedrijven bijgekomen, waaronder softwarebedrijf CSS Breda en adviesbureau De Breed & Partners. En er komen enkele nieuwkomers aan, zoals ict-bedrijf Rescop dat in februari zijn hoofdkantoor van Eindhoven naar Breda verplaatst. “Er is nu meer dan tachtig procent verhuurd,” aldus Vermeulen.

In september kwam een spectaculair plan naar buiten om de grote parking bij het Bond Park aan de Graaf Engelbertlaan te bebouwen met een extra kantoor en een parkeergarage. Daaroverheen zou dan een gigantisch groen, aflopend dak komen. “Dat plan is er nog steeds. Maar het is nog in heel pril stadium.”

Meer lezen over Bond Concepts in de media? Lees de artikelen van het AD of BN DeStem

Gerelateerd nieuws

Nationale vitaliteitsweek bij Bond Health

Het is de week van de nationale vitaliteit! En ...

Lees dit bericht

Bond Concepts trekt kantoorformule door naar Eindhoven

Recent heeft Breda Vandaag een interessant arti...

Lees dit bericht
Meer nieuws bekijken

Meer weten over de mogelijkheden?

Maak een vrijblijvende afspraak of kom eens langs.